Податок на спадщину для нерезидента

У тому випадку, якщо спадкоємцем померлого резидента України є нерезидент, то відповідно до законодавства у разі прийняття спадщини він має сплатити податок у розмірі 19,5% від вартості спадку.

Однак якщо оформлення спадкових прав відбувається через суд, особа такого податку не сплачує. Зокрема, якщо у нерезидента немає правовстановлюючого документа (свідоцтва про право власності, договору купівлі-продажу або іншого документа). У такому випадку слід звернутися до нотаріуса, а ним, на підставі відсутності необхідних документів, виноситься відмова у вчиненні нотаріальної дії, з якою спадкоємцю-нерезиденту слід звернутися за відновленням свого права на отримання спадщини до суду.

Така сама процедура відбувається і у випадку, якщо в документах наявні розбіжності (наприклад, різне написання прізвища).

Юридична компанія «АРЕС» допоможе вам як зі збиранням документів для оформлення спадщини, так і з представництвом ваших інтересів у судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій. Наші юристи мають чималий досвід щодо вирішення таких питань й активно співпрацюють із різноманітними підприємствами, установами, організаціями. Таким чином вирішення вашого питання не змусить на себе чекати.

Наші послуги:

  1. Консультації з питань оформлення спадщини нерезидентами.
  2. Збирання та підготовка необхідних документів.
  3. Представництво інтересів особи у судах всіх інстанцій.