Дозвіл на будівництво, перепланування

Процедура будівництва – досить тривала і складна не лише з інженерної або матеріальної точки зору, але і з юридичної. Можна знайти вільну земельну ділянку, розробити архітектурний проєкт, закупити будівельні матеріали, найняти будівельну бригаду, однак так і не почати жити в омріяному житлі через правові складнощі.

Як відомо, чинне законодавство залежно від класу наслідків об’єкта передбачає певні підстави для виконання будівельних робіт. Зокрема, для об’єктів із незначними наслідками (СС1) достатньо лише подання належним чином оформленого повідомлення про початок виконання будівельних робіт (раніше – декларації) до відповідного органу архітектури. Об’єкти із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками потребують вже отримання спеціального дозволу. Закінчення будівництва завжди супроводжується реєстрацією декларації або акту готовності об’єкта до експлуатації залежно від складності робіт.

Невиконання зазначених вимог закону може спричинити негативні наслідки. Приміром, таке будівництво вважатиметься самочинним, що не дозволить зареєструвати право власності на об’єкт будівництва. У подальшому це унеможливить продати такий будинок, подарувати, успадкувати тощо.

Окрім того, неналежне юридичне оформлення будинку може призвести до запровадження санкцій – від накладення грошових штрафів до примусового знесення будинку.

Юридична компанія «АРЕС» може запропонувати вам такі види юридичних послуг під час будівництва:

  • надання усних або письмових консультацій;
  • проведення всіх підготовчих робіт для оформлення необхідних документів на будівництво або реконструкцію;
  • збирання необхідних документів, своєчасне їх подання відповідно до вимог чинного законодавства;
  • розроблення листів, протоколів, позовів та інших документів, необхідних для захисту замовника під час здійснення будівництва;
  • оскарження неправомірних дій з боку державних органів;
  • представлення інтересів у суді.

Наші фахівці допоможуть вам в отриманні необхідних документів на будь-який об’єкт будівництва. Обравши нас, ви можете бути впевнені в якісному веденні вашої справи, залишивши всі проблеми вирішувати нам.